Invitatii de nunta cu sigiliu ceara

Tot mai des se cer invitatii de nunta cu sigiliu ceara. De unde si de ce aceasta cerere? Se pare ca tot mai multe mirese si miri iau exemple din trecut, si anume sigilarea documentelor importante. Invitatiile de nunta sunt prima impresie despre nunta care va avea loc, deci este un “document” extrem de important, este vestitorul evenimentului tau!

Ce este sigiliul si cum se folosea in trecut?

Numele de sigiliu provine din grecescul sfragis şi de la termenul latin sigillium,  care înseamnă sigiliu sau pecete.

In trecut matricea pentru pecete se confecţiona de către gravori,in general se foloseau materiale dure: aur, argint, bronz, plumb, aramă, piatră semipretioasa.

Materialul din care se confectiona matricea pentru sigiliu era determinat de starea materială si rangul ierarhic şi ale celui care le comanda. Imaginea se grava scobit, în adancime, astfel incat amprenta sigiliară să iasă în relief. La sigilare se folosea cerneală, tuş sau negru de fum. Tiparul se monta la capătul unui suport sau în caseta unui inel. Forma sigiliilor era: rotunda, ovala in picioare sau oval culcat, în formă de suveică orizontală, scut cu varf ascutit, scut cu varf rotunjit, forma de inimioara, triunghi, pătrat, dreptunghi, dreptunghi rotunjit, pentagon, octogon, hexagon etc. Cele mai folosite sigilii erau cele rotunde si ovale, dar nu exista o regula de folosire a lor.

Cum se folosesc azi sigiliile de ceara?

Din ce in ce mai des, sigiliile de ceara sunt întrebuințate la sigilarea invitatiilor de nuntă si botez. Acest mod de pecete aduce un aer vintage invitațiilor. În momentul cand invitatii primesc invitatii de nunta cu sigiliu ceara vor ști ca tema nunții voastre este “vintage”. Sigiliile de ceara se pun manual pe fiecare invitatie de nunta sau botez urmand niște pași:

  • se alege culoarea de ceara dorita
  • se incalzeste ceara pentru sigiliu si se pune pe invitatia de nunta inchisa
  • se alege modelul de sigiliu dorit
  • se aplica sigiliul de ceara
  • se așteaptă 2 minute sa se raceasca 

Cum arata invitatiile cu sigiliu de ceara?

Rezultatul sigilarii invitațiilor cu ceara este unul spectaculos, pe măsura efortului depus pentru fiecare invitatie de nunta in parte. Ca orice lucrare handmade, nu vor fi doua sigilii identice, fiecare invitatie de nunta este unică  

  

 

Alte recomandari

Daca doriti si alt tip de invitatii, cum azi se merge din ce in ce mai mult pe online, puteti comanda si invitatiil digitale: aici

Comandan astfel de invitatii veti putea adauga pozele mirilor, nasilor, parintilor etc

Va veti putea configura invitatiile de nunta asa cum veti dori din fotoliul de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.