Invitatiile de nunta si semnificatia acestora

Va numarati printre fericitele cupluri ce aleg sa faca pasul cel mare in acest an? Ei bine, nunta este cel mai special eveniment din viata, deci necesita o buna organizare, pentru ca totul sa iasa conform asteptarilor.

Exista foarte multe aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere, iar cel mai bine este sa ne ocupam din timp de gestionarea acestora.

Spre exemplu, alegerea modelului potrivit de invitatii nunta se dovedeste a fi o adevarata provocare, deoarece regasim foarte multe variante.

Invitatiile sunt cat se poate de importante, deoarece contin informatiile esentiale, pentru toti cei ce vor lua parte la nunta.

Fiecare nunta este unica, iar fel ar trebui sa fie si invitatiile, pe care le vom selecta dupa cateva criterii esentiale.

In primul rand, originalitatea ar trebui sa fie trasatura de baza de care tinem cont, in momentul achizitionarii invitatiilor. In prezent, firmele de specialitate ne vin in ajutor, oferind servicii de personalizare a invitatiilor, deci acestea vor avea design-ul la care am visat intotdeauna.

Principalul rol al invitatiilor este acela de informare, deci va trebui sa ne asiguram ca nu omitem nici un detaliu.

In afara de numele voastre, va trebui sa mentionati neaparat si data la care va avea lor fericitul eveniment, cat si locatia de desfasurare a petrecerii.

Dupa cum bine stim deja, nunta este formata din doua momente, iar aici vorbim despre ceremonia religioasa, ce are loc la biserica, dar si despre petrecerea de dupa, unde mirii si invitatii vor petrece pana in zori.

Se recomanda si mentionarea numelui salonului, pentru a fi siguri ca nu se creaza confuzii in randul celor invitati.

In cadrul oricarei nunti, un rol aparte il au si nasii, ce devin parte a noii familii, deci cu siguranta si numele acestora se va regasi pe invitatiile nunta.

De regula, este necesara confirmarea prezentei, tocmai pentru ca mirii sa tina evidenta numarului de persoane ce aleg sa ia parte la nunta. Acest aspect este esential, cand vine vorba de stabilirea meniurilor.

Confirmarile ar trebui sa fie facute cu 3 saptamani inainte de nunta. De aceea, pe invitatie se vor nota si numerele de telefon ale celor doi miri, unde persoanele vor suna pentru a-si confirma prezenta.

In ceea ce priveste numarul invitatiilor, mai bine comandam cateva in plus, 10-15 produse, pentru a fi siguri ca vor fi suficiente si nu intampinam dificultati in acest sens.

Nu trebuie sa ignoram membrii familiei, ci  din contra, sa ii invitam intr-un mod oficial la nunta pe parinti si bunici, oferindu-le si acestora invitatii. Cu siguranta, vor aprecia gestul si vor fi foarte fericiti pentru noi.

Daca optam pentru un model standard de invitatie, atunci nu va dura foarte mult pana sa fie gata. Totusi, in cazul modelelor personalizate, va trebui sa alocam un interval de timp de aproximativ 3 saptamani, pana cand sunt finalizate.

Prin urmare, desi invitatiile par niste simple detalii, in realitate, ele sunt elemente principale, in cadrul oricarei nunti, fara de care evenimentul nu ar fi la fel de bine organizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.